Recept zoekresultatenPapillot van mosselen met bruin bier
Delhaize logo
  • Papillot van mosselen met bruin bier
    A

Papillot van mosselen met bruin bier

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Barbecue
Lunch
Papillot van mosselen met bruin bierA

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 2 kg mosselen
  • 25 cl amber bier
  • 1 ui
  • 4 el zure room
  • verse tijm (voor de marinade)
  • peper
  • aluminiumfolie

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70

Delhaize

Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70

2 × 1 kg

€10,50

Bier | 8,5% alc

Quintine

Bier | 8,5% alc

33 cl

€2,75

Room | Zuur | Isigny

Taste of Inspirations

Room | Zuur | Isigny

20 cl

€2,25

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Zachte uien | Verpakt

Delhaize

Zachte uien | Verpakt

750 gr

€2,99

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Aluminium Foile 20M

Delhaize

Aluminium Foile 20M

20 m

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,89

Totaal:
€18,25

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min

  1. Snipper de ui fijn en maak de mosselen zorgvuldig schoon (zonder ze te laten weken).
  2. Snij 8 grote rechthoeken uit bakpapier of aluminiumfolie. Verdeel de mosselen in 8 porties en leg een hoopje in het midden van elk vel papier. Voeg ui en tijm toe. Plooi de randen van de vellen papier naar boven toe, schenk er een scheut bier in en kruid met peper. Sluit de pakketjes niet te strak, want de mosselen hebben voldoende ruimte nodig om open te gaan.
  3. Bak 10 minuten op de barbecue (de mosselschelpen moeten open zijn).
  4. Dien meteen op met boerenbrood. Serveer de zure room apart zodat iedereen een ½ eetlepel aan zijn papillot kan toevoegen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 301; energie (kCal): 72; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 73,51
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 301; energie (kCal): 72; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 73,51
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Zomer,Herfst
Lunch
  • Papillot van mosselen met bruin bier
    A

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70

Delhaize

Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70

2 × 1 kg

€10,50

Bier | 8,5% alc

Quintine

Bier | 8,5% alc

33 cl

€2,75

Room | Zuur | Isigny

Taste of Inspirations

Room | Zuur | Isigny

20 cl

€2,25

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Zachte uien | Verpakt

Delhaize

Zachte uien | Verpakt

750 gr

€2,99

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Aluminium Foile 20M

Delhaize

Aluminium Foile 20M

20 m

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,89

Totaal:
€18,25

Deze recepten kan je ook leuk vinden