Recept zoekresultatenLamsbout met look en rozemarijn
Delhaize logo
  • A
  • Lamsbout met look en rozemarijn

Lamsbout met look en rozemarijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Pasen
Hoofdgerecht
Lamsbout met look en rozemarijnA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g lamsbout
  • 1 lookbol
  • 4 rode ajuinen
  • rozemarijn en tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • 4 e.l. olijfolie

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lamsbout | Met been | Celtic

Delhaize

Lamsbout | Met been | Celtic

+/- 1,4 kg

+/-€28,69

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Kruiden | Rozemarijn

Santa Maria

Kruiden | Rozemarijn

21 gr

€2,95

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

4 gr

€2,09

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
+/-€35,72

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 25 à 30 min. kooktijd + 10 min. rusttijd

  1. Haal de lamsbout 1 u op voorhand uit de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Pel 3 of 4 teentjes knoflook en snijd ze doormidden. Maak op verschillende plekken inkervingen in de lamsbout en steek er de stukjes look en de laurierblaadjes in.
  4. Pel de rode ajuinen, snijd het puntige uiteinde aan de bovenkant eraf en snijd ze horizontaal doormidden. Leg ze midden in een ovenschotel en leg er de lamsbout bovenop.
  5. Giet de olie in een kom. Voeg zout, peper, de fijngehakte tijm en rozemarijn toe. Meng goed en strijk de mengeling helemaal over de lamsbout. Voeg nog een paar laurierblaadjes toe en leg er de rest van de knoflookteentjes rond.
  6. Steek de schotel in de oven en laat 25 à 30 min bakken (30 à 35 min per kilo).
  7. Overgiet de lamsbout met het kookvocht, bedek hem met aluminiumfolie en laat hem in totaal 10 min rusten. Draai hem na de eerste 5 min om zodat het kookvocht in het vlees zich mooi over de hele lamsbout verspreidt.
  8. Snijd plakjes van de lamsbout en dien meteen op.

Kooktip

Door de lamsbout op de halve ajuinen te leggen, vermijd je dat de bout in zijn vocht kookt in plaats van te bakken. Je kunt hem ook op een rooster leggen in de ovenschotel.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 542; energie (kCal): 130; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 13,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 412,75
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 542; energie (kCal): 130; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 13,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 412,75
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Pasen
Diner
Hoofdgerecht
  • A
  • Lamsbout met look en rozemarijn

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lamsbout | Met been | Celtic

Delhaize

Lamsbout | Met been | Celtic

+/- 1,4 kg

+/-€28,69

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Kruiden | Rozemarijn

Santa Maria

Kruiden | Rozemarijn

21 gr

€2,95

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

4 gr

€2,09

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
+/-€35,72