Recept zoekresultatenKort gebakken zalm, aardappelpuree met kruiden en spinaziesaus
Delhaize logo
  • Kort gebakken zalm, aardappelpuree met kruiden en spinaziesaus

Kort gebakken zalm, aardappelpuree met kruiden en spinaziesaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Gluten vrij
Kids,Moederdag
Hoofdgerecht
Kort gebakken zalm, aardappelpuree met kruiden en spinaziesaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 stukken zalm bio
  • 800 g aardappelpuree bio
  • 100 g uien Grelots
  • 150 g erwtjes bio
  • 50 g spinazie
  • 1 el peterselie
  • 1 el basilicum
  • 1 el dille
  • 1 dl room
  • 20 g gezouten boter
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalm | Natuur | Warmgerookt

Delhaize

Zalm | Natuur | Warmgerookt

2 × 250 gr

€17,58

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

Hak

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

2 × 130 gr

€3,98

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

100 gr

Bio

€2,19

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Kruiden | Dille

Santa Maria

Kruiden | Dille

12 gr

€2,95

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.

Carlsbourg

Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.

250 gr

€3,99

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€41,72

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min

  1. Zet een pot met een beetje water en de puree op een zacht vuur. Plaats het deksel op de pot en laat ontdooien. Voeg de kruiden, de helft van de boter en van de olie toe en kruid met peper en zout.
  2. Laat ondertussen de spinazie ontdooien op een zacht vuur, samen met de room. Kruid met peper en zout en ga er met de staafmixer door zodat je een gladde groene saus krijgt.
  3. Zet nog een pannetje op een zacht vuur met de ui en de resterende boter zodat de ui zachtjes ontdooit. Draai het vuur dan wat hoger zodat de uien 'drogen' en kleuren. Voeg de erwtjes toe en kruid met peper en zout.
  4. Zet een antikleefpan op het vuur met de resterende olie en bak de stukken zalm er enkele minuten in zodat de zalm half gaar is. Draai de stukjes voorzichtig om, kruid met peper en zout en haal meteen van het vuur.
  5. Serveer de zalm met de kruidenpuree, de jonge groenten en de spinaziesaus.
Nutritionele informatie
Energie: 559 kcal
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Kids,Moederdag
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
  • Kort gebakken zalm, aardappelpuree met kruiden en spinaziesaus

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalm | Natuur | Warmgerookt

Delhaize

Zalm | Natuur | Warmgerookt

2 × 250 gr

€17,58

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

Hak

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

2 × 130 gr

€3,98

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

100 gr

Bio

€2,19

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Kruiden | Dille

Santa Maria

Kruiden | Dille

12 gr

€2,95

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.

Carlsbourg

Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.

250 gr

€3,99

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€41,72