Recept zoekresultatenKippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Delhaize logo
  • Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
    B

Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesaladeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 kippenbouten
  • 8 grote sjalotten
  • 150 g jonge spinazieblaadjes
  • 800 g loskokende aardappelen
  • 80 g Fourme d'Ambert
  • 5 g verse tijm
  • 1 dl sojasaus
  • 1,5 dl balsamicoazijn
  • 2 e.l. olijfolie
  • 50 g boter

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Onderbouten | Kip

Delhaize

Onderbouten | Kip

+/- 600 gr

+/-€3,59

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Jonge spinazieblaadjes

Delhaize

Jonge spinazieblaadjes

200 gr

€1,99

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Saus | Soja

Suzi Wan

Saus | Soja

14,3 cl

€4,45

Azijn | Balsamico | Modena

Taste of Inspirations

Azijn | Balsamico | Modena

25 cl

€5,39

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
+/-€22,01

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water gedurende ± 25 min. Giet de aardappelen af en plet ze met de kaas en de boter. Kruid met peper en zout, meng goed en houd warm.
  2. Snijd de sjalotten in de helft zonder te pellen. Zet een pan op het vuur en schik de sjalotten erin met de open kant naar onderen. Overgiet met een lepel olijfolie, de helft van de sojasaus en de helft van de balsamicoazijn en voeg de takjes tijm toe. Zet het deksel op de pot en kook gaar gedurende 25 min. Indien nodig, kun je het deksel op het einde wegnemen en de saus zo zachtjes verder laten inkoken tot ze stroperig is. Let er wel op dat de sjalotten niet aanbranden.
  3. Zet een pan op het vuur met de resterende olijfolie. Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze rondom goudbruin. Draai het vuur wat lager en gaar ze verder gedurende 15 min. Overgiet de bouten met de rest van de sojasaus en de balsamicoazijn, zodat de kip karamelliseert.
  4. Spoel de spinazie en zwier droog. Serveer de kippenbouten met de puree, de sjalotten en een salade van jonge spinazieblaadjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 578; energie (kCal): 138; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 10,4; suikers (g): 4,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 781,08
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 578; energie (kCal): 138; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 10,4; suikers (g): 4,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 781,08
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht
  • Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Onderbouten | Kip

Delhaize

Onderbouten | Kip

+/- 600 gr

+/-€3,59

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Jonge spinazieblaadjes

Delhaize

Jonge spinazieblaadjes

200 gr

€1,99

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Saus | Soja

Suzi Wan

Saus | Soja

14,3 cl

€4,45

Azijn | Balsamico | Modena

Taste of Inspirations

Azijn | Balsamico | Modena

25 cl

€5,39

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
+/-€22,01