Terug

Kabeljauwrug met sausje van Blanche de Namur

Makkelijk
Gemiddeld
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

Je hebt dit recept al beoordeeld

Je hebt dit recept al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Alle seizoenen

Dit recept versturen

Kabeljauwrug met sausje van Blanche de Namur
Makkelijk
Gemiddeld
Meer dan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 800 g kabeljauwhaasje met vel
  • 200 g grijze garnalen
  • 300 g zeekraal
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en grof zeezout
  • 1 eigeel
  • 0 en 1/2 van limoen (het sap)
  • 2 eetlepels Blanche de Namur
  • 60 g geklaarde boter
  • zout
Voorbereiding

Bereidingstijd: 30 min

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Breek het uiteinde van de zeekraal (dit kan een houterige structuur hebben die je liever niet eet) en zet een pannetje op het vuur met 1 el olijfolie. Bak er de zeekraal kort in op. Kruid met peper (zout is niet nodig, want zeekraal heeft van zichzelf al een lekker zilte smaak).
  3. Zet een pan op het vuur met 1 el olijfolie en 1 el boter en laat heet worden. Snijd de kabeljauw in porties en kruid de velkant royaal met peper en grof zeezout. Bak de stukken vis op de velkant krokant en laat gedurende ± 4 min verder garen in de oven zodat de vis nog heel sappig is.
  4. Bereid de saus: neem een steelpannetje en doe er het eigeel in samen met het bier. Zet het op een heel zacht vuurtje en klop het ei-biermengsel stevig op tot een lichte, schuimige saus. Giet er al roerend de geklaarde boter bij. Zorg ervoor dat de saus niet schift door de boter er druppelsgewijs bij te gieten. Knijp op het einde het limoensap erbij. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schik de zeekraal op de borden en leg er een stuk kabeljauw op. Werk af met de grijze garnalen en de biersaus.

Kooktip

De vis is gaar van zodra er zich witte eiwitten vormen aan de buitenkant. Neem dan meteen uit de oven, want dan is hij perfect gaar en nog lekker sappig.

Nutritionele informatie

Energie: 401 kcal

Vergelijkbare recepten

  • Blanc-manger met speculaas
    Makkelijk
    Goedkoop
    Meer dan 30 min.
    3/5
    Rate this
  • Aspergesoep à la flamande
    Makkelijk
    Goedkoop
    Meer dan 30 min.
    4/5
    Rate this
  • Gepocheerde eieren, salade van rode bieten met superzaden, vinaigrette van mandarijn
    Makkelijk
    Goedkoop
    Minder of gelijk aan 30 min.
    0/5
    Rate this
  • Oasissalade
    Makkelijk
    Goedkoop
    Minder of gelijk aan 30 min.
    5/5
    Rate this
Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst