Recept zoekresultatenGevulde tomaten
Delhaize logo
  • Gevulde tomaten
    A

Gevulde tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegan
Romantisch diner,Eindejaar
Hoofdgerecht
Gevulde tomatenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 grote tomaten
  • 1 bosje dille
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1/2 kl paprikapoeder
  • 2 el pijnboompitten
  • 150 g ronde korrelrijst
  • 1 ui

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Trostomaat | Bio

Delhaize

Trostomaat | Bio

2 × 500 gr

Bio

€10,58

Kruiden | Dille

Santa Maria

Kruiden | Dille

12 gr

€2,95

Kruiden | Paprika | Sterk

Santa Maria

Kruiden | Paprika | Sterk

37 gr

€3,29

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Snelkookrijst | 8 min

Bosto

Snelkookrijst | 8 min

4 x 75 gr

€2,45

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€27,65

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Spoel de rijst met koud water. Kook hem 10 minuten in kokend gezouten water, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken.
  3. Snipper de knoflook en de ui, fruit ze glazig in een scheutje olijfolie. Laat afkoelen. Hak de dille fijn. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Snijd een hoedje van de tomaten en haal ze voorzichtig leeg. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Vermeng in een grote schaal de rijst met de knoflook, uisnippers, dille, pijnboompitten en tomatenblokjes. Kruid met zout en ½ koffielepel paprikapoeder. Vul de tomaten met het mengsel. Zet de hoedjes er weer op. Besprenkel met olijfolie en bak de tomaten 30 minuten in de oven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 506; energie (kCal): 120; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 16,4; suikers (g): 3,2; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 281,76
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 506; energie (kCal): 120; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 16,4; suikers (g): 3,2; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 281,76
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegan
Romantisch diner,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht
  • Gevulde tomaten
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Trostomaat | Bio

Delhaize

Trostomaat | Bio

2 × 500 gr

Bio

€10,58

Kruiden | Dille

Santa Maria

Kruiden | Dille

12 gr

€2,95

Kruiden | Paprika | Sterk

Santa Maria

Kruiden | Paprika | Sterk

37 gr

€3,29

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Snelkookrijst | 8 min

Bosto

Snelkookrijst | 8 min

4 x 75 gr

€2,45

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€27,65