Recept zoekresultatenGebakken aardappelen met basilicum
Delhaize logo
  • Gebakken aardappelen met basilicum
    B
Gebakken aardappelen met basilicumB

Gebakken aardappelen met basilicum

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 grote ui
  • basilicum
  • boter
  • grof zout
  • 800 g middelgrote, vastkokende aardappelen
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 grote ui
  • basilicum
  • boter
  • grof zout
  • 800 g middelgrote, vastkokende aardappelen
  • 1 e.l. olijfolie

Begin met koken

1
Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg ze zonnestraalsgewijs in een grote, ronde schaal. Dek af en laat 10 min. garen in de microgolfoven op 800 W. Ze moeten nog wat vast zijn.
2
Fruit ondertussen de fijngehakte ui in de olie in een grote braadpan op zacht vuur.
3
Snij de gare aardappelen in dikke schijven. Neem de ui uit de pan, doe de boter in de pan en bak er de aardappelen aan beide kanten goudbruin in op hoog vuur. Voeg de ui en het fijngehakte basilicum toe, evenals het grof zout.
4
Serveer warm bij gegrilde gerechten.
1
Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg ze zonnestraalsgewijs in een grote, ronde schaal. Dek af en laat 10 min. garen in de microgolfoven op 800 W. Ze moeten nog wat vast zijn.
2
Fruit ondertussen de fijngehakte ui in de olie in een grote braadpan op zacht vuur.
3
Snij de gare aardappelen in dikke schijven. Neem de ui uit de pan, doe de boter in de pan en bak er de aardappelen aan beide kanten goudbruin in op hoog vuur. Voeg de ui en het fijngehakte basilicum toe, evenals het grof zout.
4
Serveer warm bij gegrilde gerechten.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 410; energie (kCal): 98; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 12,5; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 204,04
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 410; energie (kCal): 98; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 12,5; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 204,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Zeezout | Grof

La Baleine

Zeezout | Grof

500 gr

€1,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€4,44