Recept zoekresultatenBalletjes met noten
Delhaize logo
  • Balletjes met noten
    C
Balletjes met notenC

Balletjes met noten

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 ei
  • 600 g niet gekruid gemengd varkens-en kalfsgehakt
  • 100 g walnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 kl pitakruiden
  • 3 el paneermeel
  • peper
  • 1 ei
  • 600 g niet gekruid gemengd varkens-en kalfsgehakt
  • 100 g walnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 kl pitakruiden
  • 3 el paneermeel
  • peper

Begin met koken

: 15 min + 25 min baktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Hak de walnoten in de hakmolen zonder ze tot poeder te vermalen. Strooi ze uit op een bord.
3
Doe het gehakt in een grote kom. Voeg het ei toe, de fijngesnipperde ui, de geperste lookteentjes, de pitakruiden, peper, zout en het paneermeel. Meng met de handen tot een homogene bereiding. Breng op smaak met peper en zout en voeg nog wat paneermeel toe indien de bereiding niet stevig genoeg is.
4
Bevochtig je handen met koud water en rol 12 grote balletjes van de gehaktbereiding. Rol ze in de noten en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat.
5
Laat de balletjes 25 minuten in de oven bakken.
6
Dien warm op met Basilico tomatensaus, puree en courgettes gebakken met tuinkruiden.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Hak de walnoten in de hakmolen zonder ze tot poeder te vermalen. Strooi ze uit op een bord.
3
Doe het gehakt in een grote kom. Voeg het ei toe, de fijngesnipperde ui, de geperste lookteentjes, de pitakruiden, peper, zout en het paneermeel. Meng met de handen tot een homogene bereiding. Breng op smaak met peper en zout en voeg nog wat paneermeel toe indien de bereiding niet stevig genoeg is.
4
Bevochtig je handen met koud water en rol 12 grote balletjes van de gehaktbereiding. Rol ze in de noten en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat.
5
Laat de balletjes 25 minuten in de oven bakken.
6
Dien warm op met Basilico tomatensaus, puree en courgettes gebakken met tuinkruiden.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1075; energie (kCal): 259; vetten (g): 19,8; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 14,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 590,26
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1075; energie (kCal): 259; vetten (g): 19,8; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 14,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 590,26
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Lactose vrij
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Gehakt | Varken | Kalfs | Gekruid

Delhaize

Gehakt | Varken | Kalfs | Gekruid

2 × 500 gr

€9,50

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Fajita | Seasoning Mix

Santa Maria

Fajita | Seasoning Mix

28 gr

€1,45

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€15,72