Recept zoekresultatenAspergesoep à la flamande
Delhaize logo
  • Aspergesoep à la flamande

Aspergesoep à la flamande

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar
Lunch
Aspergesoep à la flamande

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g gepelde garnalen
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 aardappel
  • 2 sjalotten
  • 4 eieren
  • 1,5 l water
  • 2 gevogeltebouillon blokjes
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 g boter
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Scampi | Gepeld

Delhaize

Scampi | Gepeld

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,39

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€9,49

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€23,76

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 25 min kooktijd

  1. Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Gooi de schillen en de uiteinden niet weg.
  2. Snijd de asperges in stukken van ± 2 cm en blancheer ze kort in 1,5 l water. Giet het kookvocht niet weg.
  3. Schil de sjalotten, snijd ze fijn en fruit ze in de olijfolie. Voeg de aspergeschillen, de harde uiteinden en het kookvocht toe.
  4. Schil de aardappel, snijd in stukjes en voeg ze samen met de 2 bouillonblokjes aan de soep toe.
  5. Laat 25 min koken en mix in de blender met de boter, peper en zout.
  6. Zeef de soep en kruid bij.
  7. Kook de eitjes halfzacht gedurende 5 min en pel ze.
  8. Giet de soep in borden en garneer met de stukjes geblancheerde asperge, garnalen en fijngehakte peterselie.
  9. Snijd net voor het opdienen een inkeping in het eitje, zodat de dooier mooi uitloopt. Wedden dat je ah’s en oh’s zal horen aan tafel?

Kooktip

Mix de aspergesoep met een blender en niet met een mixer. Die gaat harder, waardoor de soep witter wordt.

Nutritionele informatie
Energie: 198 kcal
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar
Overig
Lunch
  • Aspergesoep à la flamande

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Scampi | Gepeld

Delhaize

Scampi | Gepeld

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,39

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€9,49

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€23,76